Brandplekken gazon behandelen Doetinchem

Brandplekken op het gazon, daar wordt het natuurlijk niet mooier van. Daarom hebben de eigenaren van deze tuin De Graskoning ingeschakeld.

Oorzaak

De brandplekken zijn ontstaan door overbemesting. Op het moment dat er te veel mest wordt gebruikt, is de grond niet meer goed in verhouding voor het gazon. Het gevaar is dan dat het gras zelfs afsterft nog voordat het geel verkleurd. Het is dus belangrijk dat mest goed wordt verdeeld over het gras. Anders bestaat het risico op overbemesting waarbij op de ene plek juist teveel mest is gestrooid, terwijl op andere plekken amper mest wordt aangebracht.

Oplossing

De Graskoning heeft het gazon onder handen genomen door de aangetaste plekken te verwijderen en opnieuw in te zaaien. Binnen 4 weken zag het gazon er weer als vanouds uit!

De weersomstandigheden spelen een grote rol bij het verloop van het herstel. Wanneer de temperaturen goed zijn en er is voldoende regen kan het proces sneller gaan. Bij mindere weersomstandigheden – bijvoorbeeld kou of hitte – kan het resultaat langer duren.

De eigenaren van deze tuin kunnen nu weer genieten van een prachtig groen gazon!

Heeft u ook last van brandplekken in uw gazon? Of wilt u dit juist voorkomen door op de juiste wijze te bemesten?
Neem contact op met de Grasfabriek en uw gras wordt en blijft prachtig groen!